lørdag den 14. august 2010

Lækker pæretærte med Creme fraiche.

Jeg lovede opskriften på pæretærten, og jeg plejer mere end meget tit at holde det jeg lover....


Dej.
240 gram mel
150 gram smør
125 gram sukker
1 æg
1 theske vanillesukker
(1 spiseske vand)
4 pærer


Smøret skal skæret i tern og smuldres i dejen, derefter kommes der vanillesukker og sukker i. Dejen samles med æget, og evt vand. Herefter æltes den noget fedtede dej ordenlig sammen. Herefter ligges den i en frostpose og i køleskabet i 1 time.

Dejen tages ud efter en time, og deles i 2. Den ene del af dejen rulles ud så den passer med en tærteform. Klister dejen for meget fast i bordet, kan den æltes lidt med lidt mel. (lidt snyd, men hvad gør man ikke for et godt resultat). Når den har den rigtige størrelse, lægges den som bund i et smurt tærtefad på en 23 cm.

Nu skal pærerne deles og kærnehuset tages ud. Jeg gjorde det, at jeg skar dem i både, og fjernede let kærnehuset. Pærerne lægges i halve, med stiksiden ind mod midten. har man skåret dem i både, samler man de rigtige både sommen til en halv, og ligger i fadet.

Nu skal dej 2 rulles, og den skal have den samme størrelse som den første, da den er låget.

Nu skal låget lige have en smule vand med en pensel, og de hakkede hasselnøder og en håndfuld skal strøges ud over.

Nu skal hele herligheden en tur i ovnen, i ca 40 minutter ved 200 grader.


Nu skal den bare serveres lun med creme fraiche. Velbekomme....


Ingen kommentarer: