Kronhjorteragout,
som laves på følgende måde:
400 gram Kronhjortekød i tern
25 gram Smør
1 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. mel
½ teske allehånde
1 spsk. sennep
2½ dl. rødvin
2½ bouillon
2 laurbærblade
1 kvist timian
salt og peber.
Kronhjortekødet bruner i smør og olie, hvorefter det taget op og krydres med salt og peber. Imens svitses de hakkede løg og hvidløget klare. Melet kommes over og rør til det er opløst. Hæld Rødvinen på og giv det et kort opkog. Tilsæt sennep, som røres ud, bouillon og krydderier. Kødet kommes tilbage i gryden og lad rettet småkoge ved svag varme i 35-45 minutter, til det er mørt.
Jeg serverede ovnbagte rodfrugter til, som var pastinak, persillerod, gulerod og kartoffel, som blev vendt i olie, tilsat revnet citronskal, citronsaft fra en ½ citron og timian. De fik en 55 minutter i ovnen ved en 180 grader.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar