En fantatisk æblekage, som jeg varmt vil anbefale. Den kan spises varm med creme fraiche.
der skal bruges :
120 gram blødt smør
150 gram sukker
2 æg (stuetemperatur)
½ tsk kardemomme
175 gram hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 1/4 dl. mælk
3 syrlige æbler
Topping:
75 gram blødt smør
75 gram hakket valnødder
2 æbler (røde giver et flot farvespil)
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker sammen, til det smulrer, pisk æggende i 1 af gangen. Pisk blandingen til den bliver let og luftig. Bland mel og bagepulver og sigt det blandningen, skiftevis med mælk og kardemomme. Skræl æblerne og fjern kernehus og skær dem i mindre stykker, og vend dem i dejen. Beklæd et form (20x30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kagen midt i ovnen i ca 20 minutter. tag kagen ud og skru op til 250 grader.
Topping:
Imens kagen er i ovnen, røres smør og sukker sammen og de hakkede valnødder tilsættes. Riv æblerne groft med skræl. De revne æbler lægges som låg oven på kagen, derefter fordeles nøddeblandingen i små portioner ovenpå. Bag kagen midt i ovnen i ca. 15 minutter, så den bliver flot gylden.
Billede kommer senere...
Velbekomme.
mandag den 5. november 2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
I passed here for seeing its work that is very good and desiring a good weekend
Send en kommentar