torsdag den 26. juli 2012

Langtidshævet Kærnemælksboller

Sol, sommer og ferie.
Hvad er bedre end at så lidt før op, og sørge for friskbagte boller.....

Der skal bruges...
½ liter økologisk kærnemælk
7 gram gær
lidt salt
1 dl olivenolie
250 gram grahamsmel
ca. 750 gram hvedemel

Gæren røres ud i den kolde kærnemælk, og der tilsættes salt og olie.
Herefter tilsættes den grove mel, som både kan være grahamsmel eller groft speltmel. Jeg brugte denne gang grahamsmel. Så tilsættes hvedemelet, og der efter igennem, allerhelst omkring 10 minutter, da det giver en bedre struktur i brødet.

Nu er dejen klar til at hæve natten over, imens jeg sover. Jeg sætter fadet med dejen på køkkenbordet, med et rent viskestykke over.
Nu er dejen hævet fint op, og sa skal den slåes ned og formes som boller. Herefter efterhæver den i 45 minutter. Bollerne bages ca. 15 minutter i en 180 grader varm ovn.
Så er der friskbagte boller til morgenmad, lige til at spise i haven med hjemmelavet blommemarmelade på.

Ingen kommentarer: